Museumkidsweek herfstvakantie

MV_Rabomuseumkidsweek_banner_728x90

Het is Rabo Museumkidsweek tijdens de herfstvakantie van 15 t/m 30 oktober. Het Speelgoedmuseum is dan geopend van dinsdag t/m zondag.

“Bekijk en onderzoek de speelgoedverzameling net als de conservator”

Speelgoedmuseum Deventer heeft een grote verzameling speelgoed. Speelgoed van vroeger en modern speelgoed, alles wordt per thema in de verschillende zalen van het museum getoond.
Als een echte conservator ga je met een schatkist op ontdekking door het Speelgoedmuseum. De schatkist is onder andere gevuld met een museumobject, opdrachtenformulier en museumhandschoenen. Op de wegwijskaart staat in welke zaal je op zoek kunt naar informatie over het voorwerp dat in de schatkist zit. Als je klaar bent kun je samen met de educatief medewerker van het museum de antwoorden nakijken.

Tussen 13.00 en 15.00 uur kun je meedoen aan deze activiteit op:
dinsdag 18 oktober
donderdag 20 oktober
dinsdag 25 oktober
donderdag 27 oktober

Elke middag, behalve op zondag, is er van alles te doen. Van poppenkastpoppen maken en bouwen met constructiespeelgoed tot sprookjes bij de toverlantaarn. Klik hier op de volledige activiteiten agenda.

Kinderen ontdekken museumschatten

In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. En ze bieden jong en oud een ideale omgeving om informeel te leren. Want musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

Kinderen worden in musea uitgedaagd om kritisch te kijken. Ze leren er door met eigen ogen te zien en doordat ze het verhaal horen dat bij een museumschat verteld wordt. Ze worden aangemoedigd om zelf vorm te geven aan hun emoties en opinie. Ze ervaren aldus wat een museumschat voor hen betekent.

Over Rabo Museumkidsweek

Rabo Museumkidsweek is een initiatief van Museumvereniging en Rabobank om landelijke aandacht te creëren voor het museale aanbod gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Nederland telt honderden prachtige musea met bijzondere collecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Elk museum is een schatkamer waar kinderen vele juweeltjes kunnen ontdekken. Kijk voor het volledige aanbod van musea voor kinderen tijdens de herfstvakantie op www.museumkids.nl.

MV_Rabomuseumkidsweek_banner_300x250


Bekijk ook