09 september | 10.15 - 13.00

Opa-en-oma-dag Deventer

Opa-en-oma-dag wordt steeds vaker in allerlei landen gevierd. Op deze dag wordt de bijzondere band tussen grootouders en kleinkinderen in het zonnetje gezet. Bovendien is het voor kinderen een goede gelegenheid even stil te staan bij het levensverhaal van alle ouderen in onze stad en niet alleen onze eigen opa en oma. Wat hebben zij allemaal meegemaakt en wat zou je graag van hun ervaringen willen leren. Een dag vol met activiteiten voor jong en oud. Zie ook www.opaenomadagdeventer.nl

Deelname

De deelname is gratis en het is niet nodig om je aan te melden voor de activiteiten. Kom langs en geniet!

Programma zondag 9 september

• 10.15 – 12.30 uur Ontdekkingsreis Rond de Brink (deelname gratis)
    Speuren naar het verleden rond de Brink, een prachtig onderdeel van onze historische binnenstad. Op de mooiste plekken zijn er spannende activiteiten en proeverijen. Je kunt o.a. net als een echte archeoloog speuren naar sporen uit het verleden. Aan de hand van foto’s kun je zien hoe de mensen vroeger geleefd en gewerkt hebben. En er zijn ook veel gidsen die jullie van alles kunnen vertellen over hoe het er vroeger aan toe ging.
    Organisatie: Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Stichting Oud Deventer en Deventer Verhaal

• 13.00 – 15.00 uur Bouwen met constructiespeelgoed van vroeger en nu in Speelgoedmuseum Deventer
    Wie bouwt de mooiste toren van Lego, Kapla, Ankerbouwstenen of Mobaco?
    Het Speelgoedmuseum en deze activiteit is op deze dag gratis voor deelnemers en vrijwilligers van de ontdekkingstocht. Bovendien kunnen alle masterchefs en keukenprinsessen in de dop de expositie ‘Koken met Kinderen’ bekijken.
    Normale entree voor museumbezoekers: volwassenen € 5,- 4 t/m 18 jaar € 2,- 0 t/m 3 jaar gratis. Voor deelnemers van Opa-en-oma-dag gratis entree.
    Organisatie: Speelgoedmuseum Deventer

Samen op ontdekkingsreis Rond de Brink

Plezier voor vier? Voor twee? Iedereen is welkom!

Deze ontdekkingsreis naar het verleden, ons historisch erfgoed in Deventer, zit vol met activiteiten, leuke wetenswaardigheden en vragen. In het Speelgoedmuseum ligt voor iedereen een boekje klaar met een wandeling langs diverse monumenten, steegjes en andere historische plekken rond de Brink. Onderweg speur je naar de juiste route, voer je samen kleine opdrachten uit, beantwoord je vragen en verzamel je stempels. Je komt van alles aan de weet en er staan op diverse punten mensen die van alles over de prachtige plekken vertellen. Je kunt o.a. net als een echte archeoloog speuren naar sporen uit het verleden. Ook zie je aan de hand van oude foto’s hoe het vroeger was. Natuurlijk valt er onderweg ook wat lekkers te proeven! En op het eindpunt van de wandeling krijg je in het Speelgoedmuseum je diploma!

Een tocht waarin opa of oma de kleinkinderen spelenderwijs het een en ander kunnen leren en waarin ze ook wat kunnen vertellen over hun jeugd in ‘oud Deventer’. Maar het is ook een reis waarin het samen leuke dingen doen voor op staat.

Als je de route volgt, kom je langs allerlei plaatsen waar je misschien nog nooit geweest bent. Je start in het Speelgoedmuseum. Onderweg kun je ook samen met opa en oma op de foto in deze mooie buurt. Het Speelgoedmuseum is op deze dag bovendien gratis te bezoeken voor deelnemers van de ontdekkingstocht. Masterchefs en keukenprinsessen in de dop kunnen o.a. de expositie ‘Koken voor Kinderen’ bekijken.

Leuk? Kom ook!