Bouw een dino…

Klik hier voor de ingezonden dino’s

Bouw een dino van LEGO en win mooie prijzen! De pop-up tentoonstelling ‘Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum’ roept de gemeente Deventer op om het Speelgoedmuseum niet te sluiten. In het Speelgoedmuseum staan grote bakken LEGO, een reuzen dino en er worden filmpjes van dino’s getoond.

De gemeente wijkt daarmee af van de mening van de inwoners van Deventer en van speelgoedliefhebbers uit het hele land. De wethouder wil liever geen vast museum, maar wél graag een reizende expositie met een dinosaurus van LEGO in de Bergkerk. Ook een reizende expositie vraagt forse investeringen waarbij een groter aantal bezoekers allerminst gegarandeerd is. Bovendien is hier in de Cultuurvisie geen geld voor vrijgemaakt. Met de actie ‘Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum’ willen we de gemeenteraad oproepen het museum te behouden.

#bouweendino
Maak in het Speelgoedmuseum, of thuis een dino! Plaats een foto van je dino op sociale media met de hashtag: #bouweendino.  Na afloop van de tentoonstelling krijg je je dino weer mee naar huis. De dino kan van alles gemaakt worden: klei, hout, LEGO of bijvoorbeeld papier. Leef je uit! Alle online dino’s worden hier verzameld.