Petitie voor behoud museum is gesloten

Maar liefst 4879 mensen stemden vóór behoud van het Speelgoedmuseum!

Het Speelgoedmuseum bedankt iedereen die de petitie heeft getekend of een kleurplaat heeft gekleurd! De 4879 stemmen en ruim 700 kleurplaten zijn op 22 mei 2019 aan de gemeenteraad overhandigd. Nu is het wachten op de politieke debatten en besluitvorming in de gemeenteraad. Als er nieuws is melden we dat hier natuurlijk.

De petitie liep van 15 februari tot en met 8 mei 2019 om de gemeente Deventer op te roepen het Speelgoedmuseum niet te sluiten. In de Deventer politiek gaan namelijk stemmen op om het Speelgoedmuseum wegens bezuinigingen in de cultuurbegroting te sluiten. Problemen die niet door ons zijn veroorzaakt. Sterker nog: ons museum behaalt al jaren goede resultaten met weinig geld. Sluiting zou niet alleen onrechtvaardig voelen, het lost ook de problemen in de cultuursector niet op.

In de media

NRC: Het Speelgoedmuseum in Deventer moet open blijven.

Stentor: Ludieke protestactie: ‘Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum’

Indebuurt: Petitie gestart, steun uit het hele land. 

 

Janne opnieuw in actie voor Speelgoedmuseum

Vijf jaar geleden voerde Janne Oost (toen acht jaar oud) uit Deventer actie voor het toen al bedreigde Speelgoedmuseum. Ruim 2200 sympathisanten ondertekenden haar petitie onder wie tal van gemeenteraadsleden uit diverse fracties. Nu komt Janne opnieuw in actie: ‘We zijn in vijf jaar niets opgeschoten want sommige raadsleden willen het museum nu toch weer sluiten. Dat mag niet gebeuren en daarom roep ik iedereen op om de petitie te ondertekenen, zeker iedereen die vijf jaar geleden ook heeft getekend.’


Bekijk ook