Petitie voor behoud Speelgoedmuseum

Voorkom sluiting

Teken de petitie en voorkom sluiting
In de Deventer politiek gaan er stemmen op om ons museum te sluiten. Zelfs de wethouder van cultuur noemt dit nadrukkelijk als optie. Waarom? Omdat de gemeente miljoenen tekort komt om de problemen in de cultuursector op te lossen. Problemen die niet door ons zijn veroorzaakt. Sterker nog: ons museum behaalt al jaren goede resultaten met weinig geld. Sluiting zou niet alleen onrechtvaardig voelen, het lost ook de problemen in de cultuursector niet op. In mei 2019 besluit de gemeenteraad over de nieuwe Cultuurvisie en daarmee over de toekomst van ons museum.

Geef ons een toekomst en teken de petitie. Te jong om de petitie te tekenen? Maak dan deze kleurplaat en lever ‘m bij ons in. Alvast bedankt!

Janne opnieuw in actie voor Speelgoedmuseum

Vijf jaar geleden voerde Janne Oost (toen acht jaar oud) uit Deventer actie voor het toen al bedreigde Speelgoedmuseum. Ruim 2200 sympathisanten ondertekenden haar petitie onder wie tal van gemeenteraadsleden uit diverse fracties. Nu komt Janne opnieuw in actie: ‘We zijn in vijf jaar niets opgeschoten want sommige raadsleden willen het museum nu toch weer sluiten. Dat mag niet gebeuren en daarom roep ik iedereen op om de petitie te ondertekenen, zeker iedereen die vijf jaar geleden ook heeft getekend.’


Bekijk ook